Clicky

ERVARINGEN

Shockwave therapie, is dat pijnlijk?

is shockwave therapie pijnlijkAls je de shockwave therapie ervaringen moet geloven, klinkt deze behandelvorm voor veel mensen erg veelbelovend. De mogelijkheid om van je pijn verlost te worden met enkele korte sessies is zeer aanlokkelijk. Zeker wanneer je weet dat de kosten ook nog eens volledig worden vergoed via de aangemelde praktijken op deze website. Eén van de vragen die mensen zich meestal meteen stellen als het gaat om shockwave ervaringen is of de behandeling pijnlijk is. Dat is een heel natuurlijke vraag. Er worden immers extreem krachtige schokgolven door je lichaam gestuurd. Dat klinkt als iets dat best pijnlijk zou kunnen zijn. De werkelijkheid valt echter best mee, en de meeste mensen ondervinden slechts zeer milde pijn na een korte behandeling en die pijn verdwijnt nadien vanzelf weer.

Ligt het aan je pijngrens?

shockwave ervaringen. doet het veel pijnVerder zijn er nog enkele andere factoren die beïnvloeden of shockwave therapie in jouw geval pijnlijk zal zijn. Uiteraard hebben sommige mensen gewoon een hogere pijngrens dan anderen en zullen ze een bepaalde behandeling veel minder snel als pijnlijk ervaren. Ook wanneer de schokgolven gericht worden op een gebied vlakbij het bot, wordt de behandeling over het algemeen als iets pijnlijker ervaren. De pijn die je ondervindt tijdens een shockwave behandeling vervalt over het algemeen in het niets bij de pijn die je door je blessure of aandoening ervaart. Het apparaat waarmee de schokgolven opgewerkt worden, kan trouwens ook aangepast worden om sterkere of zwakkere golven aan te maken, zodat de shockwave therapeut perfect kan regelen hoe sterk de golven worden. Vaak begint de sessie met golven van een lage intensiteit die je nauwelijks voelt. Wanneer je de golven gewoon bent, kan de frequentie opgevoerd worden. Op die manier wordt je lichaam stap voor stap gewoon aan de shockwave therapie en is het helemaal niet meer pijnlijk. Over het algemeen wordt er geen verdoving gebruikt voor het toedienen van shockwave therapie. Sommige mensen ervaren de schokgolven trouwens zelfs als aangenaam.

Het duurt maar even…

Shockwave therapie is dus niet pijnlijk, maar dat wilt niet zeggen dat je er niets van zal voelen. De schokgolven brengen namelijk allerlei reacties op gang in je lichaam en veel mensen omschrijven dat gevoel wel als oncomfortabel. Slechts bij een kleine minderheid wordt de behandeling echt pijnlijk en in dat geval wordt de intensiteit van de golven simpelweg verlaagd. Een shockwave sessie duurt gemiddeld trouwens ook maar vijf minuten, dus zelfs wanneer het een beetje pijn doet, ben je er zo van af. Je kan dus met een gerust hart op zoek gaan naar shockwave therapeut voor de behandeling van aandoeningen in pezen, spieren of gewrichten, want de kans is groot dat het je pijn in een paar sessies ernstig zal verlichten.

Shockwave therapie ervaringen

shockwave ervaringenShockwave therapie is een ideale oplossing voor veel aandoeningen aan pezen en gewrichten en dat weerspiegelt zich in de tevredenheid van patiënten na de behandeling. Op internet vind je honderden verslagen van patiënten die hun shockwave ervaringen met de wereld delen. Voorbeelden zijn te vinden op deze site. Vaak kwamen ze terecht bij een shockwave praktijk, nadat ze alle conventionele methoden hadden geprobeerd. Niet zelden lees je in forums over shockwave therapie ervaringen dat het voor de patiënt een echt geschenk uit de hemel was, want niets anders leek de pijn te doen weggaan. Enkele anonieme getuigenissen gaan als volgt:  “In april 2007 brak ik mijn scheenbeen tijdens het voetballen. Na de operatie bleef ik achter met een litteken dat voortdurend pijn veroorzaakte. De breuk was wel netjes geheeld, maar door de operatie ontwikkelde ik wel een ontsteking in de patella-pees. Zeer pijnlijk! En onhandig, want door de ontsteking kon ik de revalidatie-oefeningen niet uitvoeren, tenzij ik ontzettend veel pijnstillers nam. Voetbal zat er voor mij niet meer in, dacht ik, en de oplossingen die de dokter voorschreef leken mij niet echt oplossingen: intense fysio-oefeningen en een paar hevige pijnstiller-injecties. Dat had ik namelijk al lang geprobeerd, en ik wist dat -zelfs wanneer het even beter ging- de pijn gewoon terug zou komen na een paar weken. Dus ging ik maar op eigen houtje op onderzoek uit en zo kwam ik terecht bij shockwave therapie. De behandeling duurde een tiental minuten en was qua pijn goed te verdragen. Na vijf sessies was de pijn in het litteken bijna volledig verdwenen. Ondertussen kan ik weer pijnloos voetballen en hardlopen, en heb ik zelfs snowboarden weer een kans gegeven!” Een andere ervaring met shockwave therapie gaat zo: “Al meer dan een jaar lang had ik last van een peesbladontsteking. Wandelen deed pijn, om van sporten nog maar te zwijgen. Een specialist in het ziekenhuis raadde me enkele oefeningen aan die me zouden helpen te pijn te verlichten, maar het hielp niet. Ik had al wel eerder gehoord van shockwave bij hielspoor, maar was er toch wat sceptisch over. Omdat niets anders hielp, besloot ik het toch een keer te proberen. Na de eerste behandeling voelde ik meteen een verschil, en na de tweede behandeling kon ik alweer wandelen zonder pijn. Het was de eerste keer in twaalf maanden tijd dat ik een stap kon zetten zonder dat er een pijnscheut door mijn hele lichaam trok.”

Conclusie

Veel mensen zijn in het begin niet helemaal overtuigd van shockwave therapie, omdat het allemaal wat gek lijkt: peesontstekingen genezen met ultra-krachtige schokgolven. Maar de shockwave therapie ervaringen van mensen de behandeling probeerden liegen er niet om. Met wat zoekwerk vind je zonder twijfel iemand die zich in een gelijkaardige situatie als jij bevindt en ook shockwave therapie heeft geprobeerd. Niet onbelangrijk om te noemen is de vergoeding bij shockwave therapie. Vraag van tevoren na wat de kosten zijn, want deze kunnen verschillen. Echter, de praktijken op deze site vergoeden shockwave therapie volledig vanuit de aanvullende verzekering voor fysiotherapie. Zo heb je niets te verliezen, mocht je twijfelen vanwege de kosten.