Clicky

SHOCKWAVE BIJ FYSIOTHERAPIE PRAKTIJKEN

Fysio de Vries

Fysiotherapie Dennie de Jonge

Fysio BB

Fysiotherapie Rijpert

De Vesteynde

De Aam

Medi-fit

Houwer en Ruijs

Beuzenberg

Fyzigo

Fysio BT

Simons

Jansen en Stammen

Ragas en Sip

Manders

Shockwave Alkmaar

Woldmeenthe

Römer

Fysicx

Vloon

Fysio BB

De Neckar

Statera Fysio - Locatie Delft

Beuzenberg

Statera Fysio - Locatie Nootdorp

Statera Fysio - Locatie Den Haag

van Huijkelom - Locatie Tilburg

van Huijkelom - Locatie Goirle

Fysiotherapie Suri

Ecowaka

Statera Fysio - Locatie Rotterdam

Gaan Shockwave en fysiotherapie samen?

Shockwave therapie en fysiotherapie kunnen hand in hand gaan. Beiden hebben ze het doel om je bewegingsvrijheid te herstellen en je pijn te verlichten en beiden zijn ze gespecialiseerd in aandoeningen aan de gewrichten, spieren en pezen. Je kan shockwave therapie zien als een handig extraatje bij fysiotherapie, of net andersom. Het feit blijft in ieder geval dat beide behandelingsmethoden elkaar kunnen aanvullen en misschien zelfs heel wat van elkaar kunnen leren.

De verschillen tussen shockwave therapie en fysiotherapie

Het doelen van beide therapievormen zijn dan wel gelijkaardig, hun aanpak is erg verschillend. Fysiotherapie is een behoorlijk brede term die voor een grote groep van behandelingen gebruikt kan worden. De speciale oefeningen die een fysiotherapeut voorschrijft aan zijn patiënten zijn wellicht één van de bekendste vormen van fysiotherapie, maar eigenlijk heeft de discipline nog veel meer te bieden. Zo maakt bijvoorbeeld ook massagetherapie deel uit van fysiotherapie. Overigens worden bepaalde vormen van shockwave therapie als een onderdeel van fysiotherapie gezien. Shockwave therapie is echter nog net iets anders dan de meeste vormen van fysiotherapie. Bij shockwave therapie worden namelijk krachtige schokgolven gebruikt om het natuurlijke genezingsproces van je lichaam te stimuleren. Dat gebeurt met een speciaal apparaat dat de golven opwekt en dan tegen de pijnlijke plek wordt geplaatst. De golven reizen door je lichaam en gaan dan aan het werk door het weefsel te helpen herstellen op de plek die behandeld wordt. Daardoor stuurt je lichaam meer nutriënten naar die plek en gaat de natuurlijke genezing veel sneller. Veel mensen met pijn in de gewrichten of pezen melden al na enkele behandelingen met shockwave therapie dat ze veel minder pijn voelen.

De perfecte combinatie?

Maximale efficiëntie bereik je wanneer je shockwave therapie combineert met fysiotherapie, maar let goed op welke oefeningen je doet. Zorg er zeker voor dat je fysiotherapeut op de hoogte is van de shockwave behandelingen die je ontvangt, zodat hij daarmee rekening kan houden wanneer hij oefeningen voorschrijft. Shockwave kan namelijk behoorlijk belastend zijn voor je gewrichten en er zijn enkele oefeningen die je daardoor beter niet doet, anders leg je wellicht te veel druk op de behandelde plek. Wel wordt aangeraden om shockwave therapie niet te combineren met pijnstillers, zeker wanneer het gaat om zware medicijnen zoals cortisone. Win advies in bij een arts of fysio wanneer je wenst shockwave therapie te combineren met fysiotherapie of eender welke andere vorm van (alternatieve) geneeskunde. Op die manier bescherm je jezelf tegen mogelijke neveneffecten.
shockwave therapie fysiotherapie
shockwave fysiotherapie
fysiotherapie shockwave therapie
fysiotherapie shockwave