Clicky

SHOCKWAVE PRAKTIJKEN PER STAD

Fysio de Vries

Fysiotherapie Dennie de Jonge

Fysio BB

Fysiotherapie Rijpert

De Vesteynde

De Aam

Medi-fit

Houwer en Ruijs

Beuzenberg

Fyzigo

Fysio BT

Simons

Jansen en Stammen

Ragas en Sip

Manders

Shockwave Alkmaar

Woldmeenthe

Römer

Fysicx

Vloon

Fysio BB

De Neckar

Statera Fysio - Locatie Delft

Beuzenberg

Statera Fysio - Locatie Nootdorp

Statera Fysio - Locatie Den Haag

van Huijkelom - Locatie Tilburg

van Huijkelom - Locatie Goirle

Fysiotherapie Suri

Ecowaka

Statera Fysio - Locatie Rotterdam

Schouder behandeling met shockwave therapie

Schouder pijn is een veelvoorkomend probleem dat verschillende oorzaken kan hebben. Een slechte houding en overbelasting van de schouder behoren tot de meest voornamelijke redenen voor schouderpijn, maar de oorzaak kan ook ergens anders liggen. Soms wordt schouderpijn bijvoorbeeld veroorzaakt door een pijn in je nek die uitstraalt naar je schouder. Een specialist kan de oorzaak van jouw schouderpijn wellicht meteen vaststellen.

De behandeling van schouder klachten hangt af van de intensiteit van de pijn. Bij acute pijn die je in al je dagelijkse activiteiten hindert, moet je zeker meteen een dokter opzoeken. Ook wanneer de pijn na een week niet minder wordt, of wanneer de pijn het gevolg is van een val of een ander ongeval, ga je best even langs bij de dokter.

Meestal bestaat de behandeling van schouder pijn in de eerste plaats uit enkele eenvoudige remedies die je gewoon zelf thuis kan uitvoeren. Het belangrijkste is eigenlijk dat je je schouder een paar dagen rust geeft, zodat de pijn vanzelf kan wegtrekken. Let er wel op dat je in die rustdagen geen zware voorwerpen optilt of je schouders op een andere manier zwaar belast.
Vaak geneest een zere schouder vanzelf en hoef je geen uitgebreide behandeling te ondergaan, maar om de pijn te verzachten kan je wel enkele zachte pijnstillers nemen of een ijspakket op de pijnlijke plek leggen.

Helpen bovenstaande simpele behandelingen niet, zoek dan het advies van een dokter op. Die zal je in veel gevallen doorverwijzen naar een specialist die je kan helpen bij de behandeling van je schouder. In veel gevallen zal hij enkele gespecialiseerde fysiotherapie-oefeningen voorschrijven die je regelmatig zelf moet uitvoeren. Doe altijd je best om de oefeningen zo goed mogelijk na te doen. Ook wanneer je fysiotherapie volgt, is het belangrijk dat je je schouder buiten de oefeningen om niet te veel belast. Pijnstillers en ijs kunnen hier ook nog steeds uitstekend helpen.

Een volgende stap in de behandeling van schouder pijn is shockwave therapie. Deze behandelingsmethode heeft de laatste jaren erg veel aanhangers gekregen. Shockwave therapie wordt echter meestal niet vergoed door je zorgverzekeraar, dus hou daar rekening mee wanneer je besluit een shockwave specialist op te zoeken.
Wanneer niets anders helpt om schouder pijn te verhelpen, en ook intensere pijnstillers (waaronder corticosteroïde injecties), shockwave therapie en uitgebreide fysiotherapie niet helpen, lijkt de enige oplossing een operatie. Let erop dat een chirurgische ingreep nooit helemaal zonder risico is.